Zo versier je je huis voor kerst

Zo versier je je huis voor kerst

Geplaatst op

Voor velen betekent Kerstmis gezelligheid met familie en vrienden, vrijgevigheid en warme herinneringen. Helemaal nu kerst dit jaar anders wordt gevierd dan alle andere jaren, geven we tips om je huis te versieren. Zo ervaar je hopelijk nog een beetje het warme en gezellige kerstgevoel. De tips die je in deze blog leest zijn gebaseerd op onze zintuigen: zicht, ruiken en geluid. 

Zicht

Het bijwerken van het interieur is de eerste stap in het verspreiden van het kerstgevoel. Traditioneel is de open haard de belangrijkste plek voor de feestdagen. Zodra de kerstboom staat en de krans aan de voordeur hangt, zou je de open haard moeten versieren. Eenvoudige witte lichtslingers zorgen voor een warme sfeer. Creëer een samenhangende uitstraling door de hele kamer door dezelfde soort verlichting te gebruiken op de kerstboom, de open haard, raambekleding en in kasten, bijvoorbeeld een zwarte buffetkast

Ruiken

Geuren zoals dennen, sparren, peperkoek en kaneel zijn goede opties om iemands reukvermogen te verwennen. Als je een huis binnenstapt met geurkaarsen en andere geurende decoraties, krijg je direct een warm gevoel. Leg dennenappels die naar kaneel ruiken in een mooie schaal op je salontafel of zet geurkaarsen op de eettafel.  

Geluid

Nu je huis er prachtig uitziet en lekker ruikt, ontbreekt het geluid nog. De top 40 staat in december alweer helemaal vol met kerstliedjes, en dat is niet voor niks: het geeft veel mensen een vrolijk kerst gevoel. Het vinden van liedjes hoeft ook niet moeilijk te zijn, elk jaar komen dezelfde hits weer terug en dat is prima. Je kunt natuurlijk wel verschillende liedjes kiezen voor verschillende gelegenheden. Jazz uitvoeringen geven een wat klassieker gevoel en zijn perfect als achtergrondmuziek. Meezingers geven vooral een vrolijk en opgewekt gevoel. Tegenwoordig zijn er zat afspeellijsten te vinden, dus zet er eentje aan om het kerstgevoel compleet te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden