Zo bescherm je je houten vloer

Zo bescherm je je houten vloer

Geplaatst op

Zowel aangelegde als massief houten vloeren zijn een aanwinst voor elk huis. Het voorkomen van krassen op hardhouten vloeren hoeft niet moeilijk te zijn, helemaal niet met de juiste vloercoating. Weten hoe je hardhouten vloeren moet verzorgen is de sleutel, en het helpt om een aantal eenvoudige ritmes en routines te hebben. In deze blog lees je eenvoudige tips die jouw houten vloer mooi houden.

Vloerkleden

Vloerkleden zijn niet alleen leuke decoratieve elementen, ze bieden ook een ongelooflijke bescherming voor je vloer. Door overal in huis vloerkleden te leggen, vooral op plaatsen waar veel mensen komen, zoals de ingangen, hebben we de slijtage van onze houten vloeren tot een minimum weten te beperken. Bovendien vangen vloerkleden in de buurt van ingangen veel vuil op voordat het op de houten vloeren terecht komt, waardoor meer krassen en schade in het hele huis worden voorkomen. 

Laat de schoenen bij de voordeur

Over ingangen gesproken, ik denk dat het handig is om te proberen een systeem op te zetten om schoenen bij de deur te laten. Dit helpt om krassen te voorkomen door de hoeveelheid vuil te beperken die het huis in wordt gesleept. Het spreekt ook voor zich dat voetbal- en andere sportschoenen en bijzonder scherpe hoge hakken ook het beste bij de deur kunnen worden achtergelaten.

Maak regelmatig schoon

Zie je een patroon? Het schoonhouden van je vloer zal helpen om ze mooi te houden. Er is geen magische formule voor dit: gebruik een traditionele stofzuiger, een handstofzuiger voor kale vloeren, of een goede ouderwetse bezem voor de dagelijkse schoonmaak. Verwijder gewoon het vuil met de methode die jij kiest. Vervolgens dweil je lichtjes met een vochtige doek en een geschikt reinigingsmiddel voor je vloer. Zorg ervoor dat je een dweil en een schoonmaakmiddel voor houten vloeren kiest die geschikt zijn voor jouw soort afwerking.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden