Windmolenparken op zee: is het de investering waard?

Windmolenparken op zee: is het de investering waard?

Geplaatst op

Een duurzamer bestaan begint bij jezelf maar slaagt pas als we het samen doen. Daarom zijn we samen druk op zoek naar oplossingen voor onze enorme, steeds groter wordende, ecologische voetafdruk. Op kleine schaal zijn we steeds bewuster bezig met het verminderen van ons energiegebruik en daarmee fossiele brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan de toename in het gebruik van zonnepanelen, het scheiden van afval, het gebruik van timers op lichten en dergelijke. Daarnaast worden er ook op grote schaal steeds meer duurzame projecten opgezet zoals het bouwen van enorme windmolenparken. De windmolenparken worden zowel op land als op zee gebouwd. Toch zijn er ook tegenstanders van de grote windmolenparken. Zij zijn van mening dat het de natuur minder aantrekkelijk maakt, maar weegt dit op tegen de voordelen?

Wat zijn de voordelen van een windmolenpark?

Het opwekken van windenergie is een van de snelste groeiers in de duurzame markt. Voor particulieren gaat het hierbij voornamelijk om het aanschaffen van zonnepanelen, terwijl het onder overheidsinstanties voornamelijk gaat om het plaatsen van windmolens. Er worden op grote schaal windmolenparken gebouwd, zowel op land als op zee. Hoewel er verschillende tegenstanders zijn, kleven er toch grote voordelen aan windmolenparken op zee.  

  • 100% schone en duurzame energie
  • Investering is binnen enkele maanden terugverdiend 
  • Lage onderhoudskosten
  • Wind is en blijft gratis

Het bouwen van een windmolenpark op zee 

Windmolenparken op zee worden enkele kilometers zeewaarts gebouwd en bestaan doorgaans uit honderden windmolens. De Noordzee is zeer geschikt voor de bouw van een windmolenpark omdat deze relatief ondiep is en het er vrijwel altijd waait. De offshore windparken worden door middel van enorme schepen de zee in vervoerd. Deze schepen zijn voorzien van een enorme kraan waarmee de windmolens op hun plek gezet kunnen worden. Er zijn slechts enkele bedrijven die beschikken over dergelijke kranen, zoals KenzFigee. Deze bedrijven zijn in het bezit van kranen die speciaal ontwikkeld zijn om windmolens mee te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden