Welke waterontharder past bij mij?

Welke waterontharder past bij mij?

Geplaatst op

Weet jij al welke waterontharder je graag in je woning wilt hebben. Het is belangrijk om de juiste waterontharder te kiezen. Zo zul je betere resultaten kunnen verwachten van een waterontharder die aansluit bij je verwachtingen. Neem met ons de verschillende waterontharders door. Wil je er meer over weten? Kijk dan op wateronthardervergelijken.com

Verschillende waterontharders

Sommige mensen weten niet eens dat er een waterontharder bestaat, laat staan dat er meerdere zijn. Doe je voordeel met deze techniek. We nemen er twee met je door:

De fysische waterontharder. Deze waterontharder heeft zeker onze voorkeur. Waarom is dit? Het is een waterontharder die het meest makkelijk aan te brengen is in de woning en behoeft geen onderhoud. Het ding werkt met magnetische straling. Kalkaanslag krijgt geen kans in de leidingen van je woning. Je zult het dus niet aantreffen in de cv-ketel, de radiatoren of de keukenapparatuur, deze laatste is ook kwetsbaar voor kalkaanslag.

De ionenwisselaar waterontharder. Een meer ingewikkelde waterontharder is er één die werkt met zout en een ionenwisselaar. In principe doet de ionenwisselaar het werk met behulp van het zout. De ionen van calcium en magnesium worden omgezet in die van natrium, van het zout dus, en dit zorgt voor een ontharding van het water. Maar dit apparaat heeft wel onderhoud nodig en daarom raden we je de eerste aan.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

We hebben het hierboven al een beetje aangetikt, maar nu gaan we er iets dieper op in. Een waterontharder komt met veel voordelen. Het hele idee is dat kalk zich niet zal afzetten in apparaten en leidingen in de woning. Dit komt met veel mooie voordelen: apparaten gebruiken veel minder energie, presteren beter, gaan minder snel stuk en op deze manier zou je het milieu niet belasten. Met een waterontharder is het mogelijk om ecologischer te wonen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden