Welke soorten sloten zijn er?

Welke soorten sloten zijn er?

Geplaatst op

Om je huis goed te beveiligen, is het belangrijk dat je het juiste slot kiest. Er zijn heel veel verschillende soorten sloten te vinden, elk slot is weer voor verschillende ramen en deuren. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten sloten.

Cilinderslot

Het cilinderslot is misschien we het meest bekende slot, deze gebruiken we het meest voor het beveiligen van woningen. Als je jouw huidige cilinderslot wilt vervangen voor een veiligere variant, is het belangrijk om na te gaan welk type het meest geschikt is: een insteek-, een opleg- of een meerpuntsluiting.

Pensloten

Het penslot werkt in tegen stelling tot het cilinderslot niet met een cilinder, deze werkt met metalen pennen. De sleutel van zo een slot is kruisvormig. Het gedeelte van de sleutel die het slot in gaat, heeft aan vier kanten tanden. Je kan een penslot herkennen aan de kruisvormige sleutelingang.

Politiekeurmerk veilig wonen

Het politiekeurmerk veilig wonen bepaald of een pand voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid en inbraakpreventie. Een slotenmaker die erkend is door het keurmerk beschikt over de kennis om panden van de juiste gecertificeerde sloten te voorzien. Wanneer je een erkend PKVW-bedrijf wilt worden moet je als slotenmaker aan de eisen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid voldoen.

SKG-keurmerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze organisatie test sloten op de inbraakveiligheid. De duurzaamheid van sloten wordt met een SKG-keurmerk wordt aangegeven met sterren. Een slot met één ster staat voor een standaard inbraakwerkend slot. Een slot met twee sterren staat voor een zwaar inbraakwerend slot en een slot met drie sterren wordt toegekend wanneer het slot, de scharnieren, de cilinder en de deur zelf voldoende weerstand bieden tegen inbraak.

Er zijn dus heel veel verschillende soorten sloten. Deze zijn allemaal aangeduid met een SKG-keurmerk voor de duurzaamheid. Als je wilt weten of je met een goede slotenmaker te maken hebt, moet je kijken of hij erkend is door het ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen’. Wanneer je een nieuw slot of iets dergelijks nodig hebt en je weet niet wat je moet kiezen. Slotenmaker breda geeft je graag advies en helpt je verder.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden