Wat zijn de voordelen van een geïsoleerd huis?

Wat zijn de voordelen van een geïsoleerd huis?

Geplaatst op

Steeds meer huishoudens houden zich bezig met het isoleren van de woning. Een goede ontwikkeling. Dit komt omdat steeds meer mensen ontdekken wat de voordelen zijn van een goed geïsoleerd huis. Deze voordelen behandelen we in deze blog. Mocht je dus nog niet gestart zijn met het in kaart brengen van de isolatie van je woning dan zul je ongetwijfeld nieuwe verbeterpunten ontdekken. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.

Waarom isoleren?

Een huis isoleer je om warmte zoveel mogelijk binnen de woning te houden. Op deze manier hoeft de warmteketel minder te stoken om nieuwe warmte te creëren. Als er zoveel mogelijk warmte vastgehouden wordt zullen de stookkosten laag blijven. Dit zorgt dus voor een lagere energierekening waardoor je maandelijks en voornamelijk in de winterperiode flink bespaard.

Hoe isoleer ik de woning?

Een woning kan op veel plekken en manieren geïsoleerd worden. Denk hierbij aan:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Raamisolatie

Een slecht geïsoleerde woning verliest zijn warmte voornamelijk via het dak en de muren. Je kunt dit vaak herkennen als je bij koude temperaturen de muur aanvoelt. Zonder isolatie zal de warmte snel verdwijnen door de kou. Hierdoor zal de ketel extra moeite moeten doen om het huis warm te houden. Dit lukt ook vaak, echter kost dit allemaal extra energiekosten. Door isolatiemateriaal te plaatsen in de spouwmuur, onder de vloer en onder het dak dan kan de warmte niet naar buiten ontsnappen en blijft het huis op temperatuur.

Is isoleren het waard?

Het isoleren van de woning is een flinke investering. Je zult je dan ongetwijfeld afvragen of het waard is om hier veel geld aan te spenderen. De winst wordt behaald op de lange termijn. Daarnaast kun je aanspraak doen op overheidssubsidie als je besluit om de woning te isoleren. Het isoleren van de woning is altijd voordelig. Mocht je toch verhuizen dan is door de isolatie de waarde van de woning gestegen. Daarnaast zal het 4 tot 8 jaar duren tot je profijt gaat krijgen. Dus op de lange termijn heb je de investering al lang en breed terugverdient en zal de energierekening maandelijks een stuk lager zijn.

Wie moet ik inschakelen om mijn woning te isoleren?

Voor het isoleren van de woning zijn er diverse isolatiespecialisten in te schakelen. Een van de onderdelen waar de meeste winst te bevallen valt is het dak. Neem dan contact op met de ervaren en gespecialiseerde dakdekker van Haarlem. AJ Dakwerken werkt met verschillende soorten isolatiemateriaal waar jij veel profijt van geniet. Wacht niet langer en start met isoleren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden