Wat zijn de beste terrastegels van natuursteen?

Wat zijn de beste terrastegels van natuursteen?

Geplaatst op

Het voorjaar komt er weer aan, dus dat betekent dat je weer na moet denken over je tuin en terras. Je vertoeft al snel vele uren op je terras, dus dan is het prettig als je mooie, onderhoudsvriendelijke terrastegels hebt liggen. Maar welke is nu het meest geschikt voor in jouw tuin? We geven je een aantal tips om jouw terras een opknapbeurt te geven.

Veiligheid of chique uitstraling

Gepolijste tegels zijn chique en gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen glad worden als ze nat zijn. Tuimel- of geslepen natuursteentegels, die een ingebouwde slipweerstand hebben, zijn veiliger.

Terrastegels van graniet

Granieten tegels zijn de hardste natuursteentegels. Het voordeel hiervan is dat ze eigenlijk tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Ze zijn duurzaam en veerkrachtig en kunnen tegen een behoorlijk stootje. Echter, in Nederland komen weinig extreme weersomstandigheden voor. Ook al is het met het veranderende klimaat nooit te voorspellen wat nog kan komen. Terrastegels van graniet  kun je bij de meeste tuinspecialisten krijgen in verschillende kleuren.

Terrastegels van marmer

Marmer is iets minder hard en poreuzer dan graniet. De reliëfachtige afwerking geeft marmer een unieke uitstraling waar veel huiseigenaren dol op zijn. Je vindt marmeren tegels in vele verschillende kleuren, van wit tot zwart. Glad gepolijst marmer is chique, maar slipvaste ruwe marmeren tegels zijn een betere keuze voor je terras in verband met uitglijdgevaar

Terrastegels van leisteen

Leisteen mag dan wel zachter zijn dan graniet en marmer, maar het is nog steeds stevig genoeg voor ieder terras. In tegenstelling tot de andere natuursteentegels zijn leistenen altijd verschillend qua uiterlijk. De kleuren en texturen variëren bij iedere tegel. Natuurlijke leisteen terrastegels hebben aardse tinten zoals grijs, groen, bruin, bruin en oranje.

Koop je terrastegels online

Een terrastegel kun je tegenwoordig gewoon online kopen. Terrastegels van Onlinetuinwarenhuis.nl zie je bijvoorbeeld allemaal op een rij staan, zodat je niet eens meer langs de speciaalzaak hoeft. In de meeste gevallen is een online bestelling ook goedkoper dan in een fysieke winkel. De tegels levert men vervolgens gewoon af in jouw tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden