Waarom zou je kiezen voor vloertegels?

Waarom zou je kiezen voor vloertegels?

Geplaatst op

In dit artikel gaan we je vertellen waarom vloertegels een ideale ondergrond bieden voor een moderne woning. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen, maar waarom nou juist dan die vloertegels? In deze tekst nemen we het met je door. Wanneer je het artikel uitgelezen hebt, dan zijn er nog veel meer andere blogs die je kunt lezen. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat om wonen en milieu. Veel plezier met lezen en laat je informeren en inspireren!

Het voordeel van vloertegels

Tegenwoordig zie je veel vloeren die op basis van plastic gemaakt zijn. Dit is niet milieuvriendelijk en in vele gevallen gelukkig te vermijden. Je kunt kiezen voor een houten vloer, over stenen vloer, maar ook voor een schitterende vloer van tegels. Je kunt ze in allerlei verschillende kleuren en motieven krijgen, op deze manier passen ze bij elke woonstijl, we denken aan de industriële, Scandinavische, eclectische, mediterraanse stijl. Zelfs tijden die heel erg minimalistisch zijn, zijn prima te combineren met vloertegels.

Beter dan plastic

Zo’n beetje alle kunststof en hebben het voordeel dat ze maar slecht afbreken in het milieu, dit is ook een van de grote nadelen. Met stenen is het zo, of gebakken plavuizen, dat het zo gemakkelijk allemaal te hergebruiken is. Het is niet zo dat je alle keuzes maakt met het milieu in gedachten, bij heel veel keuzes speelt het een kleine of geen rol. Toch is het goed om over dit soort dingen na te denken.

Hoe worden vloertegels gemaakt?

De tegels worden gemaakt door aarde te bakken op 1000 of 1250°. Zo krijgen de keramische tegels een bijzonder grote duurzaamheid. In deze tegels worden vaak verschillende mineralen gedaan waardoor ze sterker worden. Daarna komt er een laag glazuur op, deze is op waterbasis. Veel kleuren zijn er aan te brengen op tegels, maar de tenten die het vaakst voorkomen zijn: grijs, antraciet en wit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden