Waarom zou je kiezen voor laminaat?

Waarom zou je kiezen voor laminaat?

Geplaatst op

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kiezen, is het handig om van elke vloer wat af te weten. Als je deze blog hebt doorgelezen weet je alles over laminaatvloeren! 

In elke ruimte

Doordat tegenwoordig veel laminaatvloeren waterbestendig zijn, is dit type vloer toepasbaar in elke ruimte, zelfs in de keuken en badkamer! Doordat het oppervlak niet statisch is en er een naadloos kliksysteem bij het laminaat zit, wordt er voorkomen dat stof en vuil zich kan ophopen, op en tussen de planken. Dit betekend dat het ook geschikt is voor in de kinderkamer. Je zou zelfs de trap kunnen bekleden met laminaat. 

Ontzettend duurzaam

Het voordeel van het laminaat van tegenwoordig is, dat deze vaak een supersterke kernplaten hebben. Hierdoor is de vloer ontzettend duurzaam, ook de bovenlagen zijn erg duurzaam. Dit komt omdat die slijtvast zijn. Door al deze voordelen is het laminaat bestand tegen: spelende kinderen, krassen, naaldhakken en de schokken van zware en vallende voorwerpen. Doordat de moderne laminaatvloeren zo slijtvast zijn, worden ze ook steeds vaker geplaatst in publieke plaatsen met veel passage, zoals winkels. 

Makkelijk te onderhouden

Door de beschermende toplaag zijn de laminaatvloeren makkelijk te onderhouden. Wanneer je de vloer regelmatig een poetsbeurt geeft met een vochtige doek, dan kan deze tientallen jaren meegaan. Het is niet nodig om de vloer te schuren, in te oliën of te boenen. Wanneer er zich zwarte strepen of vlekken vormen op de vloer, dan kan je bij een winkel wel een goed schoonmaakmiddel krijgen.

Nieuwe technieken

Door de nieuwere technieken kan je een laminaatvloer niet meer onderscheiden van een echte houten vloer.  Elke tekening die er in hout zit kan worden nagemaakt, elk scheurtje en barstje bijvoorbeeld. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, in elke kleur en elk formaat. Wanneer je liever natuursteen look zou willen, dan kan je zelfs kiezen voor tegellaminaat. Deze vorm van laminaat kan er als hout uitzien, maar ook als steen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden