Waar moet je deze producten weggooien volgens de milieuwijzer?

Waar moet je deze producten weggooien volgens de milieuwijzer?

Geplaatst op

Het weggooien van producten is iets wat steeds vaker voorkomt. Over het algemeen hoor je vaak dat producten in het afval worden weggegooid, maar dat is eigenlijk niet hoe het hoort. Om je hier een goed beeld van te geven, zullen we hieronder kort stilstaan bij een drietal categorieën producten. Zo weet jij na het lezen waar jij het beste deze producten kunt weggooien zodat jij ook indirect een steentje kunt bijdrage aan een beter milieu. Een schonere wereld begint immers bij jezelf!

IJzer zoals een tv standaard

Een product dat vaak wordt weggegooid is bijvoorbeeld IJzer. Echter, is het van belang om deze producten bij de stort weg te brengen zodat deze gerecycled worden. Een goed voorbeeld van een product is bijvoorbeeld de tv standaard. Een tv standaard is altijd prettig, maar als je een nieuwe televisie gaat kopen, zul je over het algemeen de tv standaard ook weggooien. Hierbij is het advies dus om deze niet direct in de prullenbak te gooien. Als je de tv standaard naar de stort brengt, wordt deze over het algemeen gerecycled waardoor jij weer een steentje kan bijdrage aan een beter milieu.

Hout van bijvoorbeeld de schutting

Hout is ook een product dat steeds vaker wordt weggegooid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken als je besluit een nieuwe schutting in je tuin te willen zetten. Dat is natuurlijk enorm zonde en om deze reden is het aan te raden om je oude producten naar de sloop te brengen bij de afdeling hout. Dit hout wordt namelijk vervolgens op een goede manier gerecycled waardoor je geen schade zullen toebrengen aan het milieu. Benieuwd naar dit gehele proces? Op het internet kun je een compleet verbrandingsproces bekijken zodat je precies weet hoe dit in zijn werk gaat.

Kartonnen dozen

Tot slot zie je ook steeds vaker dat kartonnen dozen worden weggegooid. Het advies hierbij is om altijd te kijken welke dagen karton bij jou in de straat wordt opgehaald. Dan kun je vervolgens eenvoudig je karton aan de weg zetten en dan wordt het opgehaald. Dit bespaart jou veel ruimte in de prullenbak en je bent beter bezig voor het milieu. Een win-win situatie dus!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden