Waar moet ik op letten bij het kopen van kunstgras?

Waar moet ik op letten bij het kopen van kunstgras?

Geplaatst op

Het aanleggen van kunstgras kan in veel situaties voordelig uitkomen. Echter, zit er veel verschil in kwaliteit tussen de diverse beschikbare kunstgras rollen. Je wilt natuurlijk een mat zonder gezondheidsrisico’s, een goede matkwaliteit en is de prijs van kunstgras belangrijk. Niet alle kunstgras rollen zijn bestendig tegen bepaalde weersomstandigheden. Dus je moet goed opletten of de mat ook buiten gelegd kan worden. Er zijn dus aardig wat zaken waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van een rol kunstgras.

Kunstgras kwaliteit

Het voornamelijk doel van kunstgras is om echt gras te vervangen. Je kunt dan genieten van alle voordelen van gras en zo weinig mogelijk nadelen. Je wilt niet dat je tuin op afstand eruitziet als een plastic mat. Daarom is de kwaliteit van het kunstgras heel belangrijk. De kunstgrasmat dat je aanschaft moet bestaan uit verschillende soorten kleuren vezels. Zo wordt het echte gras zo goed mogelijk nagebootst. Daarnaast moeten de vezels goed kunnen buigen, zodat ze gelijk weer een natuurlijke positie innemen.

Kunstgras laten leggen

Een kunstgras is een uitstekende vervanging van echt gras. Je kunt ervoor kiezen om de mat zelf te leggen of deze te laten leggen door professionals. Door in gesprek te gaan met een leverancier krijg je van tevoren een indicatie hoeveel dit gaat kosten. Je kunt een kunstgrasmat laten leggen op plekken zoals:

  • Voor- of achtertuin
  • Het Balkon
  • Terras
  • Binnen en buiten evenementen, zoals beurzen
  • Sportvelden

Houd er rekening mee dat er veel randzaken komen kijken bij het leggen van een kunstgrasmat. Zo moet er sprake zijn van voldoende waterafvoer. Anders krijg je waterplasvorming op de mat. Bij de meeste soorten matten is het aangeraden om deze te laten leggen in combinatie met een zandlaag. Daarnaast kan er een speciaal doek worden gebruikt die onder de mat gelegd kan worden. Hiermee worden gaten in de mat voorkomen.

Onderhoud

Het grote voordeel van kunstgras is dat het niet groeit als echt gras. Zo hoef je niet in de warme maanden het gras te maaien. Toch heeft ook kunstgras een stukje onderhoud nodig. Zo moet je goed in de gaten houden of er sprake is van vlekvorming en slijtage. Houd het kunstgras zoveel mogelijk schoon. Op de lange termijn moeten gelegde rollen vervangen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden