Tips bij het kopen van een nieuwbouwwoning

Tips bij het kopen van een nieuwbouwwoning

Geplaatst op

Het is spannend om een nieuwbouwhuis te kopen. Je moet leuke en lastige keuzes te maken, van het selecteren van de vloer voor de eetkamer tot het kiezen tussen tegels of een gietvloer voor de woonkamer. Bij het kopen van een nieuwbouwhuis zijn er wel enkele punten waar je op moet letten om onverwachte kosten en problemen te voorkomen. We zetten er hieronder een paar voor je op een rij.

Huur een makelaar in

Soms hebben kopers het gevoel dat een makelaar niet nodig is bij het kopen van een nieuw huis.  Ze hebben het gevoel dat ze het zelf aankunnen en dat ze zelf alles wel af kunnen handelen met de projectontwikkelaar. Het nadeel hiervan is dat de projectontwikkelaar jou wel wil helpen, maar vooral aan zichzelf zal denken. Een makelaar, daarentegen, werkt voor jou.

Doe onderzoek

Dezelfde manier waarop je een nieuwe auto bekijkt en test, is precies hoe je in een nieuwbouwhuis moet kijken. Misschien denk je dat er bij een nieuw huis niet zo veel mis kan gaan, maar je kunt vaak best wat punten vinden die nog niet goed (genoeg) zijn aan het huis.

Vraag wat er inbegrepen is

Veel kopers hebben een what you see is what you get-houding als het gaat om het bouwen van een nieuwe woning. Vermijd veronderstelling en stel vragen over elke optie. Of beter nog: vraag de verkoopagent voor een volledige lijst van de extra’s die je bij de woning krijgt, zoals verlichting, hoogtes van de deuren en getinte ramen (voornamelijk te vinden in hoogbouw appartementen). Vraag ook naar eventueel bijgeleverde apparaten.

Inspecteer de woning samen

Het is cruciaal om een inspectie van de woning te doen met de projectontwikkelaar. Tijdens de inspectie kun je de ontwikkelaar wijzen op eventuele gebreken, zoals niet volledig afgemaakte ruimtes of andere fouten. Geef nooit akkoord op een nieuwbouwwoning zonder een laatste check te doen om er zeker van te zijn dat alles naar jouw tevredenheid is voltooid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden