Snel en efficiënt industrieel afval verwerken

Snel en efficiënt industrieel afval verwerken

Geplaatst op

In de Nederlandse industrieën wordt een groot deel van ons afval geproduceerd. Er gaat dan ook veel geld naar het verwerken van dit afval. Als ondernemer wil je deze kosten natuurlijk zoveel mogelijk drukken en duurzaam ondernemen.

Voor zowel grote als kleine industriële bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om je afvalstromen snel en efficiënt te verwerken. In dit artikel hebben we 4 mogelijkheden voor je uitgelicht.

Afvalstromen gescheiden opvangen

Afval direct scheiden bij de bron is het meest efficiënt, dit voorkomt dat je het afval twee keer moet verwerken. Bij de ontwikkeling van machines wordt hier bijna altijd rekening mee gehouden, hierdoor kun direct de afvalstromen scheiden. Mochten de aanwezige machines hier niet voor geschikt zijn, vraag dan een machinebouwer om de mogelijkheden tot aanpassing.

Snel verplaatsen met kiepcontainers

Kiepcontainers zijn ideaal bij het scheiden en verplaatsen van afval. Deze containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en je pakt deze eenvoudig op met een heftruck. Aangekomen bij afvalberg/container trekt de bestuurder aan het trekkoord en de bak wordt geledigd. Met deze kiepcontainers kun je op een snelle manier het afval verplaatsen.

Selectief afvoeren

Het voorkomen van afval is vaak goedkoper dan het verwerken. Wanneer je bijvoorbeeld veel glas of metalen verwerkt, dan zijn relatief veel van deze materialen goed herbruikbaar. Het recyclen hiervan zorgt ervoor dat je geen kosten hebt voor het transport en je hoeft minder nieuwe materialen af te nemen. Het recyclen bespaart veel kosten voor afvalverwerking.

Recyclen met partners

Bij kleinere ondernemingen kan het lastig zijn om zelf te gaan recyclen. Zoek in dat geval naar partners in de branche met wie je samen kunt investeren. Door de kosten voor de recycling te delen kun je alsnog besparen op het afvoeren en nieuw inkopen. Daarnaast kun je mogelijk zelfs samen de productie efficiënter maken door machines te delen of knowhow uit te w

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden