Ongediertebestrijding voor de winter

Ongediertebestrijding voor de winter

Geplaatst op

In de winter gaat iedereen naar binnen om te genieten van de warmte van de open haard en kopjes warme chocolademelk. De schepsels van moeder natuur volgen ons voorbeeld echter en maken gebruik van de comfortabele huizen die we voor onze gezinnen hebben gebouwd om een comfortabel thuis voor henzelf te creëren. Dit is om een aantal redenen ongewenst. De grootste reden is dat veel dieren ook ziektedragers zijn, dus hier zijn enkele tips die u kunt gebruiken ter ongediertepreventie.

Plastic bakken

Als je voedsel of andere eetbare voorwerpen in huis hebt liggen, haal ze dan uit het karton of de verpakking en bewaar ze in plaats daarvan in plastic. Plastic is niet alleen moeilijker om door te kauwen en in te leven, maar plastic helpt ook om je voedsel langer vers te houden.

Verzegel je vuilnisbakken

Vuilnisbakken en -zakken zijn schatkamers voor dieren zoals de muizen en ratten, die vaak in vuilniszakken zitten die buiten worden achtergelaten om te picknicken bij de voedselresten. Ontmoedig dergelijk gedrag door je afval op te slaan in sterke, luchtdichte plastic vuilniszakken (doe jezelf een plezier en vermijd de goedkope zakken), en houd de zakken zelf in verzegelde vuilnisbakken die niet te zwaar zijn zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden omgegooid en uit elkaar gescheurd.

Gaasschermen

Als je in een huis woont dat gebruik maakt van horren op ramen en deuren, zorg er dan voor dat ze structureel in orde en goed onderhouden zijn. Dit voorkomt dat ongedierte door de ramen in je huis kruipt en zorgt ervoor dat je huis kan worden geventileerd als dat nodig is.

Gaten afdichten

We hebben dit al in onze andere berichten vermeld, maar het is belangrijk genoeg om het te herhalen: het dichten van scheuren, gaten of gaten in de muren van het huis. Zelfs gaten zo klein als een euromuntje zijn groot genoeg voor muizen om er doorheen te komen en meer dan groot genoeg om insecten zoals voorns en termieten binnen te laten komen. Je kunt kleine scheurtjes dichten met een kit die je bij je plaatselijke ijzerhandel hebt gekocht, maar voor grotere scheurtjes moet je een aannemer inhuren om de schade te beoordelen en te repareren.

Houd je huis schoon

Rommelige huizen zijn de perfecte huizen voor ongedierte. Hoe meer meubels, rommel, rommel en afval, en andere geassorteerde goederen die gewoon rond uw huis liggen, hoe meer schuilplaatsen voor insecten en kleine dieren er zijn. Het netjes houden van je huis verbetert niet alleen het uiterlijk en het gevoel van je huis, maar dient ook om het aantal mogelijke verstopplekken te verminderen, waardoor ongedierte gedwongen wordt om elders te zoeken naar onderdak.

Houd je tuin schoon

Het schoonhouden van je voor- en achtertuin helpt ongedierte af te weren om veel van dezelfde redenen als eerder genoemd: struiken en bomen die in de buurt van je huis groeien bieden gemakkelijke toegang voor klimmers zoals muizen of ratten, en stapels bladeren die overblijven van het herfstseizoen bieden de perfecte plek voor een hol of hol.

Bel een professional

Het beste aan deze tips is dat ze het hele jaar door werken, niet alleen in de winter, en ze zijn vrij gemakkelijk te volgen. Als je het goed doet, zul je nooit een probleem hebben met ongedierte.

Als je ondanks alle tips nog steeds last hebt van ongedierte is het aan te raden om een professionele ongediertebestrijding in de schakelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden