Minder energieverspilling door een waterontharder

Minder energieverspilling door een waterontharder

Geplaatst op

Jaarlijks gebruiken we behoorlijk wat energie. Zowel particulieren als ondernemers. Vaak is het zo dat het best wel een stukje minder kan. Dit heeft vaak te maken met factoren die we misschien niet helemaal in de gaten hebben. In deze blog gaan we hier meer over vertellen. Wil je meer weten over hoe je kunt besparen en milieuvriendelijk leven en ondernemen, neem dan ook onze andere blogs door, dan weet je precies wat er speelt op het gebied van milieu en ecologisch leven.

Waterontharder tegen energieverspilling

Het is niet het eerste apparaat waar je aan denkt als je na gaat denken over het verminderen van energieverspilling. Toch heeft een waterontharder echt een grote invloed op het energieverbruik in bedrijven en in woningen. Het leuke is dat in beide contexten de waterontharder op dezelfde manier werkt en dezelfde problemen aanpakt. We nemen het hieronder met je door.

Minder energieverbruik keukenapparatuur

Apparaten waar water doorheen stroomt kunnen na verloop van tijd vol raken met kalkaanslag. Door deze gebeurtenis gaan de apparaten minder presteren en meer energie vragen. Het resultaat daarvan is dat je energierekening omhoog gaat. Dit is ook helemaal niet goed voor het milieu en daarom kun je dit beter tegengaan door een waterontharder aan te schaffen. We gaan zo duidelijk uitleggen hoe het ding werkt.

Verwarming werkt beter

Wanneer je gebruikt maakt van een waterontharder, dan zal de verwarming ook een stuk beter gaan werken. Dan komt er namelijk geen kalkaanslag in de verwarming, zoals de ketel en de radiatoren. Verwarmingen die kalkaanslagproblemen hebben, functioneren minder goed en uiteindelijk ga je meer gas gebruiken omdat je de verwarming steeds hoger gaat zetten, omdat de benodigde temperatuur niet zo snel gehaald wordt als zou moeten. 

Hoe werkt een waterontharder?

Er zijn verschillende type waterontharders, maar wij richten ons op de fysische waterontharder. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze goed werkt. Daarbij hoef je hem alleen maar aan te sluiten op de hoofdkraan en op deze manier kan hij zijn werk doen. Het ding werkt met magnetische straling die ervoor zorgt dat de kalk in het water blijft zitten, zich dus niet hecht aan leidingen of verwarmingselementen. Zo voorkom je dus de problemen die we hierboven genoemd hebben. Meer weten over een waterontharder? Neem dan contact op met ikwilvanmijnkalkaf.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden