Milieutip: isoleer je woning

Milieutip: isoleer je woning

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren om wat te doen voor het milieu zoals recycling, donateur worden van natuurmonumenten of staatsbosbeheer of door energiebesparende maatregelen te nemen voor je woning. Energieverspilling is een van de maatregelen waarmee je het milieu kunt helpen wat je ook nog eens geld oplevert! Jaarlijks gaan er duizenden kubieke meters aan warme lucht verloren door kieren en gaten in muren, kozijnen of, in het ergste geval, een openstaand raam! Ventilatie is gezond, maar zorg er wel voor dat je kachel dan uit staat!

Wat bespaar je?

Volgens milieu centraal kun je in het geval van een tussenwoning, ruim 170 euro per jaar besparen door isolatie van je vloer.  Dakisolatie kan, afhankelijk van of je een verwarmde of onverwarmde zolder hebt, wel 700 euro besparen per jaar! Muurisolatie door bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, bespaart je tussen de 220 en wel 880 euro per jaar!

Wat betekent het voor het milieu?

Doordat de warmte die je in huis stookt, niet meer naar buiten gaat, hoef je minder energie te gebruiken. Des te meer energie we met zijn allen verbruiken, des te meer kolen of gas de energiecentrales in ons land moeten verbranden. Deze verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor een verhoogde hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer. Hierdoor wordt de opwarming van de aarde versneld wat grote consequenties kan hebben voor diverse diersoorten op de planeet, waaronder ook de mens.

Is je woning isoleren duur?

Of het isoleren van je woning duur is, hangt sterk af van hoeveel je verdient, hoeveel je op dit moment uitgeeft aan energie en andere factoren. Daarom kunnen we geen direct antwoord geven op deze vraag. Wat we wel kunnen stellen, is dat het isoleren van een woning, of deze nu groot of klein is, hoekwoning, tussenwoning of vrijstaand, je hebt de investering er na een aantal jaar weer uit. Na zo’n 4 jaar zul je al quitte kunnen draaien!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden