Leuk en ecologisch: een nieuw kinderkamer design

Leuk en ecologisch: een nieuw kinderkamer design

Geplaatst op

Er zijn tal van manieren waarop je de kinderkamer een nieuwe look kunt geven. Het is natuurlijk wel zo belangrijk dat je dit op een ecologisch en veilige manier doet. In deze blog hebben we een aantal tips voor je onder elkaar gezet waarmee jij gemakkelijker je kinderkamer een nieuwe look kunt geven die ook nog eens milieuvriendelijk is. Lees snel met ons mee! 

Kies voor milieuvriendelijke meubels

Je kunt kiezen uit verschillende ecologische kinderbedden bij kinderkamerwebwinkel.nl. Door gemakkelijk online een selectie te maken, is het mogelijk om de juiste bedden voor je kind te selecteren. Daaruit kun je dan weer het ideale bed kiezen. Milieuvriendelijke bedden zijn gemaakt van hout dat duurzaam is (nieuwe bomen worden geplant voor gekapte bomen) en de verf die erop zit is gebaseerd op stoffen die niet schadelijk zijn. Zo zit je dus niet met verf waar nog jaren een giftige stof uitkomt. 

Kies voor veiligheid in de kamer

Een kinderkamer moet natuurlijk de plek bij uitstek zijn waar de kinderen veilig kunnen spelen. Vooral als ze oud genoeg zijn om zelf op hun kamer te spelen, is het wel handig om veiligheden in te bouwen. Denk daarbij aan kindveilige stopcontacten. Deze kun je voor extra veiligheid ook lekker hoog plaatsen. Daarnaast kan het handig zijn om een hekje voor de trap te maken. Zo is het niet mogelijk dat het kind van de trap valt. 

Ook de verf die op de meubels zit die je koopt, moet natuurlijk veilig zijn. Die moet dus niet giftig zijn, maar gebaseerd op milieuvriendelijke stoffen. Bijvoorbeeld op waterbasis. 

Op onze site houden we je op de hoogte van de dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen. Zo draag je bij aan een beter milieu en kun je veilig wonen en genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden