Is een waterontharder nuttig?

Is een waterontharder nuttig?

Geplaatst op

Hard water; wat is dat en waarom kan het voor problemen zorgen? We meten de hardheid van water op basis van de concentraties calcium en magnesium die in het water zitten. Hoe hoger de concentratie, hoe harder het water. Hard water heeft (negatieve) invloed op huishoudelijk apparaten en het milieu, daarom kan het bij hard water nuttig zijn om een waterontharder aan te schaffen. Hieronder leggen we uit waarom.

Hard water

Drinkwaterbedrijven in Nederland hanteren vijf schalen waarin ze de hardheid van het water uitdrukken:

Duitse graden Waterhardheid
0 – 4 dH Zeer zacht
4 -8 dH Zacht
8 – 12 dH Gemiddeld
12 – 18 dH Vrij hard
18 – 30 dH Heel hard

 

Op Vitens.nl check je de hardheid van het water bij jouw in de buurt. Vul je postcode in en je weet direct hoe hard het water is en of een waterontharder zinvol is.

Waarom is hard water slecht voor het milieu?

Hard water zorgt voor meer kalkaanslag op huishoudelijke apparaten dan zacht water, bijvoorbeeld in je waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser en wasmachine. Naar mate de kalkaanslag op het apparaat toeneemt, zullen ze minder effectief worden. Daardoor moeten ze vaker aangezet worden en dus meer energie verbruiken om hetzelfde resultaat te behalen, bijvoorbeeld bij je vaatwasser of wasmachine. Je kunt jouw apparaten natuurlijk ontkalken met een ontkalkmiddel, maar deze middelen belanden na gebruik in het riool en zijn daarom ook slecht voor het milieu. Heb je daar geen verstand van of extra vragen kun die altijd aan de loodgieter vragen.

Biedt een waterontharder de oplossing?

Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag op je huishoudelijke apparaten. Dit zorgt ervoor dat ze minder energie verbruiken en langer meegaan: een win-winsituatie.

Kalkvorming vindt al plaats bij 3 dH. Heeft het water bij jou in de buurt een hogere hardheid? Bekijk dan eens de website van waterontharder.com. Hier kun je voordelig een waterontharder kopen, waarmee je tot wel € 500,- per jaar bespaart!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden