Hoeveel bomen worden er gered met het recyclen van pallets?

Hoeveel bomen worden er gered met het recyclen van pallets?

Geplaatst op

In plaats van alle pallets van nieuw hout te produceren, recycleert de houten palletindustrie jaarlijks honderden miljoenen pallets. De vraag is hoeveel bomen er ongeveer per jaar bespaard worden door pallets te recyclen.

Door gebruik te maken van gerecyclede houten pallets kunnen bedrijven wereldwijd de vraag naar bomen verminderen.

Hier is wat we weten over gerecyclede pallets:

  • Uit onderzoek blijkt dat er bijna 2 miljard pallets in gebruik zijn.
  • Jaarlijks worden 400 tot 450 miljoen pallets geproduceerd uit nieuw hout.
  • Jaarlijks worden meer dan 350 miljoen pallets herwonnen en doorverkocht aan palletgebruikers.

Minder dan 1% van de herwonnen pallets wordt gestort, de meeste teruggewonnen pallets worden hergebruikt of verwerkt tot andere producten zoals maaisel.

Om te onderzoeken hoeveel bomen er per jaar worden bespaard, moet er worden bepaald hoeveel hout er wordt gebruikt in een standaardpallet en hoeveel hout er kan worden geproduceerd uit een normaal formaat houtblok. Voor onze berekeningen schatten we dat van één boom twee stammen van ongeveer 300 cm kunnen worden geoogst. Met die cijfers kunnen we dan berekenen hoeveel bomen er jaarlijks worden bespaard door pallets te recyclen.

Door het standaard formaat pallet te nemen kunnen we berekenen hoeveel pallets er uit een boom gehaald kunnen worden. Dit zijn iets meer dan 4 pallets uit een houtblok.

Als we de 350.000.000 pallets die elk jaar worden gerepareerd worden nemen en delen door 4 pallets per boomstam, zien we dat er ongeveer 87.000.000 boomstammen zijn gebruikt om deze pallets te produceren. Als we van elke boom twee stammen krijgen, bespaarden we dan 43,5 miljoen bomen per jaar.

Door 350 miljoen pallets per jaar te recyclen, kunnen we ongeveer 43,5 miljoen bomen besparen die nodig zijn om deze pallets te produceren. Zonder te recyclen zouden de kosten van de grondstoffen sterk stijgen en zou het aanbod van beschikbaar hout snel afnemen.

Door pallets jaarlijks te recyclen, worden er minder bomen gebruikt voor de productie van pallets. Online bestelt u eenvoudig gebruikte europallets.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden