Hoe krijg ik eindelijk die ecologische badkamer?

Hoe krijg ik eindelijk die ecologische badkamer?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je vertellen hoe je een ecologische badkamer kunt inrichten. Dit is erg belangrijk omdat veel mensen nog niet helemaal op de hoogte zijn hoe je een beter milieu kunt bewerkstelligen door eenvoudige stappen thuis te maken. We gaan je laten zien hoe je dit op een slimme manier kunt laten doen. Lees snel verder om het te ontdekken.

Wat kun je allemaal doen voor het milieu?

Het is mogelijk om de badkamer op zo manier te verbouwen dat je een steentje bij kunt dragen aan een beter milieu. Wanneer je gaat verbouwen is het slim om de buitenmuren en ramen te laten isoleren. Het is ook mogelijk om moderne verwarming in de badkamer te laten zetten, bijvoorbeeld een infraroodpaneel. Het is slimme techniek wanneer je op een efficiënte wijze de ruimte kunt verwarmen. In de douche is een warmte terugwinningssysteem ook een optie om te laten bouwen. Dit houdt zoveel in, dat de gebruikte warme water door een systeem loopt waar ook het verse water doorheen gaat, de twee waterstromen raken elkaar niet maar gaan langs elkaar heen door het systeem. De warmte van het reeds verwarmde water zorgt ervoor dat het koude water al een beetje opgewarmd wordt. Op deze manier hoef je dus minder met de boiler of cv-ketel op te warmen. Dat scheelt dus in het gebruik van gas of elektra.

Welke tips kun je nog meer toepassen?

Het is mogelijk om een speciale douchekop aan te schaffen die een maximaal aantal liters water per minuut doorgeeft. De meesten geven 7L water maximaal door. Dat scheelt een heleboel. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een bad dat geïsoleerd is. Op deze manier verliest het water zijn warmte niet zo snel. Tel uit je winst. Verder is het belangrijk om te zorgen dat de badkamer dubbel glas heeft wanneer er een raam is dat het naar buiten toe open gedaan kan worden. Dit zou wel erg fijn zijn ook als het gaat om ventilatie van de ruimte. Wanneer dit niet kan, zorg er dan voor dat je goede ventilatie hebt, zo voorkom je schimmel en andere vochtgerelateerde problemen. 

Kies de juiste stijl

Het is altijd slim om een stijl te kiezen die bij je smaak past, ga dus nooit voor iets wat je eigenlijk niet zo leuk vindt. Zorg ervoor dat je kiest voor een min of meer tijdloos design. Dus iets wat niet direct weer uit de tijd is omdat het zo mode bepaald is. Je hebt van die trends die een jaartje meegaan, we raden je af die te kiezen. Ga gewoon voor een minimalistisch interieur, daar heb je jaren wat aan. Wil je meer weten over wat je kunt doen in je badkamer om deze milieuvriendelijker te maken? Neem dan gerust contact op met Badkamer Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden