Hoe goed te investeren in een duurzame woning?

Hoe goed te investeren in een duurzame woning?

Geplaatst op

Tegenwoordig is duurzaamheid heel erg belangrijk. Het is niet alleen goed om na te denken over wat onze impact op het milieu is, maar het helpt ook om na te denken over hoe we op langere termijn onze kosten kunnen dragen. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je je woning kunt verduurzamen. Natuurlijk zijn deze investeringen vaak aan de prijs, maar gelukkig kun je er ook heel vaak subsidies voor ontvangen. Daarnaast zullen de meeste investeringen zich na verloop van tijd weer hebben terugverdiend. 

Verwarm je woning met vloerverwarming

Een heleboel woningen worden nog steeds verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie. Hierbij wordt er water verwarmd tot circa 90 graden Celsius wat vervolgens naar de diverse radiatoren in de woning wordt doorgesluisd.  Deze ouderwetse manier van verwarming, is niet heel erg duurzaam. De eerste reden is dat radiatoren vooral een bepaald gedeelte van de woning verwarmen. Voornamelijk de plek waar de radiator namelijk staat. De andere reden is dat er veel sprake is van temperatuurverlies. Om deze temperatuurverlies te kunnen weerhouden is het dus nodig dat de cv-installatie het water verwarmt tot 90 graden. Kies je echter voor vloerverwarming met een goed isolerende vloer, zoals een gietvloer of een epoxyvloer? Dan kun je erop rekenen dat de stookkosten verlagen zullen zijn. Doorgaans wordt vloerverwarming enkel verwarmd tot circa 45 graden Celsius.

Installeer zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds effectiever en ook steeds goedkoper. Tegenwoordig is het zo dat zelfs wanneer de zon niet volop schijnt, zonnepanelen alsnog energie kunnen opwekken. Er zijn zelfs laatste ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat zonnepanelen ook ’s avonds energie kunnen opwekken. Hoeveel in het laatste geval deze nieuwe varianten flink aan de prijs zullen zijn, kun je erop rekenen dat er door middel van subsidies hierdoor een nieuwe en betaalbare mogelijkheid ontstaat om je woning te verduurzamen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden