Hoe ga jij dit jaar duurzaam ondernemen?

Hoe ga jij dit jaar duurzaam ondernemen?

Geplaatst op

Het is een populair onderwerp: duurzaam ondernemen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor in hun onderneming rekening te houden met mens, milieu en eigenlijk de hele planeet. Maar hoe kan je duurzaam ondernemen en wat houdt het in? In deze blog vind je alle informatie die jij nodig hebt om in 2020 te starten met een duurzame onderneming!

Wat is duurzaam ondernemen?

Veel mensen denken dat duurzaam ondernemen alleen rekening houden is met het milieu, maar dit is niet het geval. Een definitie van duurzaam ondernemen luidt als volgt: men verstaat onder duurzaam ondernemen dat de aandacht voor het milieu, sociaal-ethische en winst gebalanceerd is en afgestemd op de verwachtingen van de stakeholders van de onderneming. Duurzaam ondernemen doe je daarom ook niet zomaar, het is een visie die gedragen moet worden door de hele onderneming.

Begin simpel

Veel ondernemers denken gelijk heel groot bij duurzaam ondernemen, en door deze grote gedachtes wordt het vaak als te lastig gezien. Maar juist de kleine maatregelen kunnen al helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het scheiden van je afval
  • Zoek een duurzame leverancier
  • Zorg dat je werknemers de auto wat vaker laten staan

Dit zijn veranderingen op kleine schaal die al grote invloed kunnen hebben. Daarnaast moet je ook zeker je klant laten weten dat je duurzaam onderneemt. Veel klanten vinden dit belangrijk en hierdoor heb jij zeker een streepje voor.

Duurzaam inrichten

Het duurzaam inrichten van je kantoor is ook echt een aanrader. Zeker als je toch al van plan bent je kantoor opnieuw in te richten, kan je dit gelijk goed aanpakken. Misschien is het voor jezelf lastig in te schatten hoe dit kan, maar hiervoor kun je prima gebruik maken van projectinrichting. Hierbij geef je de inrichting volledig uit handen en zorgt een ander bedrijf voor jouw duurzame nieuwe kantoorpand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden