Hier moet je op letten wanneer je een milieuvriendelijk matras koopt!

Hier moet je op letten wanneer je een milieuvriendelijk matras koopt!

Geplaatst op

Het matras waar je op slaapt bepaalt voor een groot deel hoe je nachtrust is. Het is hartstikke moeilijk om een matras te kopen die voldoet aan jouw eisen. Daarom hebben we in deze blog een aantal aandachtspunten beschreven, waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras.

Soort matras

Het is heel persoonlijk welk type matras je het lekkerst vindt liggen. Daarom is het belangrijk, dat je de verschillende matrassen goed test in de verschillende winkels. Op deze manier kan je voelen welke het best bij je past.

Hardheid

De één slaapt liever op een zacht matras en de ander heeft liever iets wat harders. Welke hardheid het beste is voor jou? Heeft te maken met verschillende factoren, zoals je slaaphouding en gewicht. Zo heb je wanneer je op je rug slaapt een harder matras nodig dan wanneer je op je zij slaapt. Wanneer je op je zij slaapt is het belangrijk dat het matras naar het lichaam vormt.

Comfort

Naast de hardheid is het ook heel belangrijk dat het bed comfortabel ligt. Dit wilt niet zeggen dat het duurste matras ook daadwerkelijk het beste ligt. Maar het is ook zeker niet aan te raden om het goedkoopste matras te kiezen. Het is zoals benoemd heel belangrijk om het matras goed te testen. Op deze manier voel je hoe het ligt.

Warmte-isolatie

Heb je het snel koud? Dan zou het best een matras kunnen kiezen dat goed isoleert. Daardoor houdt het matras beter warmte vast en zal je het in de nacht minder koud hebben. Het enige nadeel van dit soort matrassen, is dat ze meestal wat minder goed ventileren. Let hier dus ook op bij de aankoop.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden