Gietvloer: een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief

Gietvloer: een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief

Geplaatst op

Gietvloeren zijn een goed duurzaam alternatief vergeleken met bijvoorbeeld een laminaatvloer, parket of vloerkleed. Hiervoor zijn verschillende redenen. We leggen je in deze blog de verschillende verklaringen uit waarom, als je een duurzame vloer wenst, je het beste kunt kiezen voor een gietvloer.

Geen milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen

Doordat een gietvloer erg makkelijk is schoon te maken én schoon te houden, bespaar je erg veel geld op dure schoonmaakmiddelen die doorgaans een niet al te beste invloed hebben op het milieu. Losstaand van de werkende stoffen in het schoonmaakmiddel zélf, bespaart het ook nog eens de negatieve impact op het milieu dat de plastic verpakking heeft. Plastic is immers erg moeilijk natuurlijk afbreekbaar en blijft decennialang liggen.

Onderhoudsarm

Een gietvloer gaat in veel gevallen een leven lang mee en heeft niet veel onderhoud nodig. Dit betekent dat wanneer je ervoor kiest om een gietvloer aan te laten leggen, je een product kiest waar niet alleen jij, maar ook nog eens de volgende generatie van kan profiteren, zonder dat het na een poos dient te worden verwijderd omdat de vloer óf lelijk is geworden, óf begint te rotten.

Het meeste wat je zou kunnen doen op het gebied van onderhoud, is eens in de vijf jaar de vloer een “kleine beurt” geven door een nieuwe beschermende topcoat op de gietvloer aan te brengen.

Gietvloerleggers

Een gietvloer kan van verschillende materialen gemaakt worden. Sommige bedrijven zoals Senso maakt zijn gietvloer van plantaardige biopolymeren. Tevens zijn veel bedrijven Eco-gecertificeerd, vrij van vluchtige organische stoffen (VOC’s) en worden er geen zware metalen in de vloeren verwerkt.

Eco gecertificeerd

Zoek bij het vinden van een juiste partij voor jouw gietvloer, vooral naar een met het ecolabel. Dit is een label met een bloem wat een bedrijf kenmerkt dat vanuit de Europese Unie is beoordeeld als duurzaam en milieuvriendelijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden