Een duurzaam huis

Een duurzaam huis

Geplaatst op

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen voor het milieu. Om zelf zo duurzaam mogelijk te leven. Dit begint al bij het huis. Hoe je het huis zo duurzaam mogelijk kunt inrichten, lees je in deze blog. Lees dus vooral verder als jij graag duurzaam zou willen leven en je duurzaamheid net als ons een relevant thema vindt.

Groene meubels

Duurzame meubels: ze bestaan. Hoe weet je nou of een meubel daadwerkelijk duurzaam is of niet? Daar zijn een aantal handige manieren voor. Let op het hout. Is het van originele staat en is het volgens de normen geïmporteerd? Het is al een stap in de goede richting als je op beide vragen “ja” kan beantwoorden. Kijk daarnaast of het productieproces zelf duurzaam is verlopen of niet. Tot slot kun je kijken naar groene labels. Een meubel dat in het bezit is van een groen label is zeker weten duurzaam. Dit worden groene meubels genoemd.

Groene energie

Ook zijn er mogelijkheden om je huis verder te verduurzamen door te kijken naar energietoevoer. Zonnepanelen leveren groene stroom en een warmtepomp is beter dan het gebruik van gas om je huis op te warmen. Je bespaart hiermee flink wat uitstoot van koolstofdioxide. Zoals we allemaal weten is het vooral koolstofdioxide die erg vervuilend werkt op het milieu.

Rieten dak

Een rietdekker kan je ook helpen met het realiseren van je doel tot een duurzamer huis. Een rietdekker zorgt ervoor dat jouw dak volledig van riet wordt gemaakt. Riet is de meest milieuvriendelijke dakbedekking die er is en zorgt voor een goede isolatie. Zoek dus een goede rietdekker op aan maak jouw droom waar! Echter zijn helaas niet alle daken geschikt voor een rieten dak. De rietdekker kan kijken of het dak geschikt is. Als de rietdekker besloten heeft dat het dak geschikt is, kan het proces beginnen.

Het huis verduurzamen kan dus op verschillende manieren. Zo kun je duurzame meubels aanschaffen voor je woning, je kunt zorgen voor groene energie met behulp van zonnepanelen en een warmtepomp en tot slot is een rieten dak een goede optie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden