Ecovriendelijk ondernemen het kan en wij hebben de tips

Ecovriendelijk ondernemen het kan en wij hebben de tips

Geplaatst op

Een beginnende of reeds gevestigde ondernemer komt het best uit de verf als het om de publieke opinie gaat, wanneer hij ecovriendelijk onderneemt. Dat kan op vele manieren, zowel binnen als buiten het bedrijf. In de blog laten we je een aantal mogelijkheden zien.

Ecologische bedrijfsvoering

Een ecologische bedrijfsvoering (ecovriendelijk, eco) is een manier om beter met de aarde en het milieu om te gaan. We hebben een aantal slimme en eenvoudige manieren om het te regelen:

·        Eco friendly packaging

Een goede manier om ecologisch te werken is het verpakken van je producten in eco friendly packaging. Een voorbeeld daarvan is paperfoam, gemaakt van zetmeel, natuurlijke vezels, water en premix (plastic). Deze verpakking is biologisch afbreekbaar. Dat zorgt voor een goede naamsbekendheid, een positief en ecovriendelijk imago.

·        Scheid afval

Probeer zo weinig mogelijk afval te genereren, maar wanneer je het hebt, verzamel het dan op een goede manier en scheid het. Zo kun je gemakkelijk geld besparen op de kosten voor het weggoooien van je afval en lever je een bijdrage aan het milieu.

·        De plastic bekers in de ban

Het is erg belangrijk dat je plastic bakers in de ban doet, zo kun je er voor zorgen dat je minder afval produceert als bedrijf. Vervang deze bekers door echte mokken, dat drinkt een stuk lekkerder en ziet er ook nog eens professionelere uit.

·        Eerlijke koffie

Wanneer we toch over het favoriete drankje op het werk bezig zijn: kies ook voor eerlijke koffie. Zorg ervoor dat de boeren in de landen van herkomst ook goede verdiensten hebben. Deze eerlijke koffie smaakt zoveel lekkerder.

·        Groene stroom

Investeer in groene stroom, sluit een contract af waarmee je groene stroom ontvangt. Natuurlijk is het dezelfde stroom als de buurman die geen groene stroom heeft, alle stroom is hetzelfde in het netwerk, maar je kilowattuurtjes zijn geregisterd als zijnde opgewekt in een centrale, ingekocht door je leverancier (of zelf door hem opgewerkt) en aan jouw berekend als groene stroom.

·        Rij in een elektrische auto

Voor je imago is het goed om in een elektrische auto te rijden, toch is het ding niet helemaal energieneutraal en stoot het nog maximaal 42 ton aan CO2 uit. Dat laatste ligt aan de productie van de auto en met name de productie van de batterij, die is goed voor zo’n 9 ton CO2 uitstoot.

Conclusie

Ecovriendelijk gaat vaak nog gepaard met een industrie die niet 100% milieuvriendelijk is, maar de eindproducten kunnen vaak wel helemaal gerecycled worden of zijn afbreekbaar. Sommige hebben geen directe CO2 uitstoot, zoals de elektrische auto. Allemaal goede initiatieven om de afvalproblemen op te lossen.

Meer weten?

Om meer te weten over ecovriendelijke zaken of zakentips kun je gewoon even verder lezen op onze site. We informeren je graag via onze blogs. Doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden