Ecologischer je auto laten repareren

Ecologischer je auto laten repareren

Geplaatst op

De wereld van de autohandel zit raar in elkaar. Er worden de meest wonderlijke en slimme constructies bedacht om geld te verdienen met auto’s en auto-onderdelen. Heb jij bijvoorbeeld weleens gehoord van schadeautos? Dit zijn auto’s die schade hebben na een ongeluk en via de verzekeringsmaatschappij bij een bedrijf terechtkomen die de auto’s in gekocht heeft en daarna verkoopt aan particulieren (deze bedrijven kopen overigens doorgaans geen schadeauto’s van particulieren op). Ook auto-onderdelen zijn via tweedehands kanalen goed te krijgen. In deze blog besteden we er aandacht aan, dus lees snel verder. 

Je auto milieuvriendelijker laten repareren 

Wanneer mensen een auto laten repareren, dan gaan ze naar de garage toe en die gaat er dan nieuwe onderdelen inzetten, die zij nieuw kopen bij de groothandel. Dit is eigenlijk best wel zonde, omdat er ook veel tweedehands auto-onderdelen zijn die hartstikke goed zijn, vaak uit nieuwe schadeauto´s komen en daardoor veel beter voor het milieu. Want als zaken hergebruikt worden hoeven ze niet opnieuw gemaakt te worden, wat weer goed is voor een verminderde CO2 uitstoot. Dus wanneer je koppelingsplaat kapot is, ga dan naar een bedrijf dat schadeauto´s en tweedehands auto-onderdelen verkoopt!

Waarom is het interessant om een schadeauto te kopen?

Wanneer een schade auto aangekocht wordt dan zijn een aantal categorieën waar deze in komen te vallen: de laagste categorie is dan een auto die eigenlijk total loss is, maar nog wel onderdelen goed van zijn om als tweedehands auto-onderdelen verkocht worden, de categorieën die daarboven liggen houden in, dat auto’s er eigenlijk steeds beter uit gaan zien, waarbij de hoogste categorie een auto is waaraan een aantal reparaties gedaan moeten worden. Op deze manier is het mogelijk om goedkoop een zeer dure auto in de vingers te krijgen. Natuurlijk moet je dan wel de kosten voor de reparatie hierbij rekenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden