Ecologisch ondernemen: hoe doe je dat?

Ecologisch ondernemen: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Wat kun je nu gemakkelijk doen om ecologisch te ondernemen? Dat zijn dingen die je wilt weten als ondernemer, niet waar? Wij houden je graag op de hoogte van milieuvriendelijke manieren om je bedrijf te runnen. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Handige tips om je te helpen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ecologisch te ondernemen:

  • Doe het licht uit in ruimtes waar niemand is. Een bewegingssensor is hierbij een uitkomst.
  • Stimuleer het gebruik van openbaar vervoer
  • Maak het sanitair waterbesparend
  • Kies voor energiezuinig design
  • Meer digitaal werken en minder printen

Kies voor een ecologisch systeem

Niet alleen je eigen bedrijfsvoering is in het ideale geval ecologisch, ook die van je zakenpartners en leveranciers. Als je echt ecologisch wilt werken zal je hele systeem van: in-, through-, output en distributie ecologisch moeten zijn. Het kost in alle gevallen tijd om dit voor elkaar te krijgen, of je nu een nieuwe of bestaande ondernemer bent. De juiste club bij elkaar zoeken is een uitdaging. Het is realistisch om dit milieuvriendelijke systeem als een streven te zien en niet als een beginpunt.

Sponsor groene doelen

Niet alleen is het goed dat je bedrijfsvoering groen is, ook is het een slim idee om groene doelen te sponsoren. Op deze manier krijgt je bedrijf een groene naam. Dat is goed voor je bedrijfsimago.

Afval scheiden

Om afval te scheiden is het belangrijk om daar de juiste faciliteiten voor te realiseren. Tegenwoordig zijn er hele mooie bakken met 3 verschillende compartimenten te verkrijgen, waarmee je papier, GFT en restafval kunt scheiden.

Het nieuwe werken

Soms laat het nieuwe werk nog even op zich wachten, want niet alle bedrijven zijn zover dat ze een groot deel van de werknemers op afstand laten werken. Vaak willen ze er nog niet aan omdat het minder gemakkelijk overleggen is. Natuurlijk is er Skype, maar dat is nog niet in de plaats gekomen voor face-to-face overleg, voor veel werkgevers. Toch is het nodig en gaat het meer gebeuren in de toekomst. Je bespaart op deze manier brandstof en tijd; van het in de file staan. Daarnaast wijst onderzoek uit dat mensen productiever zijn wanneer ze thuis aan het werk zijn. Volgens ons zijn het dus allemaal voordelen die voor het nieuwe werken pleiten.

Conclusie

Ecologisch werken spaart geld uit en is natuurlijk erg goed voor onze aarde. Werk zelf groen en sponsor groene initiatieven. Op deze manier zul je een goede bedrijfsvoering krijgen. Werk samen met groene ondernemers, zo ontstaat een ecologisch netwerk dat als voorbeeld kan dienen voor andere ondernemers.

Meer weten?

Op onze site geven we je meer voorbeelden van hoe je milieuvriendelijk kunt werken. Wat is een zuinige airco en hoe maak je de kelder van je bedrijf waterdicht?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden