Duurzaam kiezen voor het milieu

Duurzaam kiezen voor het milieu

Geplaatst op

Wanneer je goede bijdrage voor het milieu wilt leveren, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Het is mogelijk om afval te scheiden en bijvoorbeeld elektrisch te gaan rijden of helemaal geen auto te nemen en met het openbaar vervoer naar je werk gaan of zelfs op de fiets. Ook is het mogelijk om door jouw keuzes voor bepaalde producten een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Wij nemen het in deze blog met jou door als het gaat over het kiezen van het tuinhout voor verschillende bouwwerken in je tuin. Check hoe het zit en doe er je voordeel mee.

Kies het beste hout 

Je kunt natuurlijk allerlei keuzes maken voor goedkoop hout omdat je denkt dat het wat goedkoper is dan voor kwaliteit te gaan. Echter is het zo dat wanneer je slecht hout koopt er al heel snel weer allerlei reparaties moeten komen waardoor er weer geld uitgegeven moet worden en waardoor je misschien wel weer duurder uit bent dan jezelf zou denken. Wij raden je zeker aan wanneer je tuinhout gaat kopen voor de bouwwerken in je tuin om te gaan voor hardhout. Zo zijn bijvoorbeeld hardhouten palen erg belangrijk bij de constructie van een tuinhuis. Hardhout blijft veel langer goed en op deze manier is het een duurzame keuze. Zo hoeft er niet nog meer hout aangeleverd te worden bij jou thuis. Bij wijze van spreke. Dus niet meerdere keren, maar een keer voor een lange tijd.

Recycle wat je hebt 

Met hout is het erg gemakkelijk om te recyclen wat je hebt. Zo kan het zijn dat je tuinhout over hebt of misschien wel meubels die je niet meer binnen wilt gebruiken. Daarvan kun je het hout dan weer voor allerlei toepassingen in de tuin gebruiken. Bijvoorbeeld voor nieuwe tuinmeubelen die je zelf maakt. Online zijn er heel veel leuke bouwplannen te vinden waarmee je zelf meubels kunt maken. Tik gewoon even do it yourself furniture in op Google en je weet al snel toffe dingen te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden