Alles wat je moet weten over spouwmuurisolatie

Alles wat je moet weten over spouwmuurisolatie

Geplaatst op

Last van een hoog energieverbruik? Een veel voorkomende oorzaak hiervan is een matige isolatie van je woning. Een goed geïsoleerde woning heeft veel voordelen, zoals bijvoorbeeld een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Verder verdient een goede isolatie zich terug, doordat je flink bespaard op je energierekening. Er zijn meerdere mogelijkheden om je huis te isoleren. Eén daarvan is spouwmuurisolatie. Wat is spouwmuurisolatie, wat zijn de voordelen en kan jouw woning spouwmuurisolatie gebruiken? Hier lees je alles wat je moet weten over spouwmuurisolatie!

Wat is spouwmuurisolatie?

De ruimte tussen de binnen- en buitenmuur noemen we de spouwmuur. Dit is een ruimte van zo’n 7 tot 9 centimeter. De spouwmuur zorgt ervoor dat vocht buiten gehouden wordt (ideaal dus voor het Nederlandse klimaat) maar is niet standaard voorzien van isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat je woning warmte verliest in de winter en snel opwarmt in de zomer.

Spouwmuren zijn gelukkig eenvoudig te isoleren. Het werkt als volgt:

  • Er wordt een klein gaatje in de voeg gemaakt
  • Via het gaatje wordt er isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten
  • Het gaatje wordt gedicht

De ingreep duurt niet lang, waardoor je hele woning binnen een dag goed geïsoleerd kan zijn.

Welke voordelen heeft spouwmuurisolatie?

De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie hebben we voor je opgesomd:

Je bespaart geld op je energierekening

De voornaamste reden om je huis te isoleren: je verdient er geld aan. Met een gemiddelde tussenwoning kun je jaarlijks zo’n 200 euro besparen.

Spouwmuurisolatie is milieuvriendelijk

Behalve dat je maandelijks een lagere energierekening hebt, brengt een goede isolatie ook nog andere voordelen met zich mee. Spouwmuurisolatie is namelijk milieuvriendelijk, aangezien je minder energie verbruikt om je woning op temperatuur te houden. De gebruikte isolatiematerialen zijn daarnaast milieuvriendelijk geproduceerd.

Je hebt het hele jaar door plezier aan een goede isolatie

Behalve in de winter is een goed geïsoleerd huis ook erg prettig in de zomer. Bij koude temperaturen buiten blijft het huis aangenaam warm, maar bij warme temperaturen buiten blijft de woning koel. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte buiten wordt gehouden. Van een goede isolatie kan je dus het hele jaar door van genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden