5 populaire duurzame vloeren in 2019

5 populaire duurzame vloeren in 2019

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid populair in huis, niet alleen in de keuze voor bepaalde materialen maar ook in het ontwerp van een interieur. Fabrikanten van meubilair zijn hiervan op de hoogte en verwerken dit in het ontwerp van nieuwe meubellijnen. In dit artikel lopen we 5 populaire vloeren langs die duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Kurkvloeren

Kurk is een nieuw en nog weinig gebruikt materiaal in vloeren. Kurk is afkomstig van de kurkeik die vaak voorkomt in de bossen rondom de Middellandse Zee. De bomen worden niet gekapt om de schors te oogsten en het groeit om de drie jaar terug, waardoor het een ideale duurzame bron is.  Daarnaast heeft kurk antibacteriële eigenschappen die allergenen in huis verminderen, het is brandvertragend, gemakkelijk te onderhouden en werkt ook als een natuurlijk insectenwerend middel. Kurk is eenvoudig te behandelen en kan zo in vrijwel elk interieur worden toegepast. Kurkvloeren gaan gemiddeld tussen de 10 en 30 jaar mee.

Bamboevloeren

Bamboe is een andere houtsoort die steeds populairder wordt. Het is eigenlijk een grassoort dat dezelfde kenmerken heeft als hardhout: duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te installeren. Bamboe is duurzaam en gemaakt van natuurlijke planten die in drie tot vijf jaar tot volledige groei komt. Daarnaast is bamboe meestal erg licht en verkrijgbaar in vele tinten, waardoor het eveneens eenvoudig in elk interieur te passen is.

Linoleumvloeren

Linoleum is een mengsel van lijnolie, kurkstof, boomharsen, houtmeel, pigmenten en gemalen kalksteen. Net als kurk heeft het een brandvertragende werking en is het waterbestendig. Linoleum is echter niet nieuw op de markt, maar het wint weer aan populariteit. Het heeft een lange houdbaarheid en is goed bestand tegen slijtage.

Glazenvloeren

Glas dat we in de glasbak gooien wordt gerecycled, maar weet jij wat er gebeurt met al dat gerecyclede glas? Dat wordt onder andere gerecycled tot beglazing voor vloeren en tegels. Hierdoor zijn glazenvloeren duurzaam en wordt het een prachtige optie voor zowel vloeren als badkamer- en keukenwanden. Glas heeft vergelijkbare voordelen van andere milieuvriendelijke materialen: het is niet-absorberend en zal niet schimmelen of schimmelen in vochtige omgevingen. Daarnaast is het ook gemakkelijk te onderhouden.

Betonvloeren

Gepolijst beton is een onwaarschijnlijk duurzaam materiaal dat aan populariteit wint, vaak in de vorm van een gietvloer. Als het beton gepolijst en getint is naar de smaak en stijl van de huiseigenaar, dan is er geen behoefte meer aan een traditionele vloerbedekking of een vloerkleed. Met een betonvloer creëer je eenvoudig het gewenste effect, van een betegeling tot verschillende kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos, zelfs in combinatie met het inleggen van andere materialen zoals glas. Beton is zeer duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en hoeft doorgaans nooit meer vervangen te worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden