4 muur schildertechnieken om je muur te stijlen

4 muur schildertechnieken om je muur te stijlen

Geplaatst op

Stel je een kamer in je huis voor en we kunnen je garanderen dat je niet aan de muren hebt gedacht De realiteit is, dat we ons het grootste deel van onze tijd bezig houden met dingen die tussen de muren liggen, zoals meubels en accessoires. Toch kan de muur erg impactvol zijn op de sfeer en stijl van de kamer. Het verven van je muur is meer dan het bepalen van wat voor kleur Sikkens verf je kiest. Je kunt ook kijken voor leuke decoratieve schildertechnieken, om je muur net een andere look te geven. Kom meer achter de verschillende schilderstechnieken:

Strié

Strié, is de Franse uitdrukking voor strepen. Het is een van de meest verbluffende muurschildering technieken die een look creëren die lijkt op linnengoed. Met de Strié techniek creëer je horizontale of verticale lijnen met verf. Deze techniek geeft een verbluffende structuur en warmte aan de ruimte. 

Tape

Wist je dat schilderstape een geweldig hulpmiddel is om verschillende patronen op je muur te maken? Je kunt een patroon afplakken en dan gebieden verven in de gewenste kleuren. Je kunt ervoor kiezen om chevrons, vierkanten of andere vormen af te plakken. Het getapte deel van je muur blijft dan dezelfde kleur als de ondergrond van de muur, bijvoorbeeld wit. 

Color wash

Dit is een prachtige schildertechniek die textuur en diepte toevoegt aan een leefruimte. De color wash zorgt voor een zachte en warme uitstraling, door de gelaagdheid van twee verschillende kleuren. Naast het feit dat de muur esthetisch goed oogt, is dit een zeer makkelijke techniek om toe te passen. 

Sponsen

‘Sponsen’ is een schildertechniek waarbij je gebruikt maakt van een sponsverfroller of een simpele spons, waarmee je dynamische texturen en visuele patronen toevoegt aan je effen muur door de spons op de muur te deppen. Je hebt hier geen goede schildertechniek of expertise voor nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden