3 tips om je tuin duurzamer te maken

3 tips om je tuin duurzamer te maken

Geplaatst op

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om goed na te denken over op welke manier je je tuin wil inrichten. Niet alleen voor het belang van het milieu en de leefomgeving, maar ook vanuit financieel oogpunt kan het van belang zijn om je tuin op een manier in te richten die duurzaam is. Vaak geldt immers dat goedkoop duurkoop is en zeker wanneer het gaat om zaken die regelmatig buiten staan, zitten of liggen, is het van belang dat je kiest voor materialen in je tuin die geschikt zijn en goed tegen een stootje kunnen. In deze blog geven we je drie interessante tips voor het inrichten van je voor- of achtertuin op een duurzame manier zodat je hier zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Duurzame tip #1: zorg voor een tuin met weinig waterverspilling

Water verspilling is steeds meer een probleem. De zomers worden alsmaar langer en warmer, ook hier in Nederland. We hebben regelmatiger te maken met een hittegolf en er zijn de afgelopen jaren al een aantal gevallen geweest waarin gemeente en overheid verzochten om niet te veel water te sproeien vanwege de hoge vraag naar water tijdens deze periode. Daarom kan het verstandig zijn om een tuin in te richten die maar weinig water nodig heeft, zoals een tuin met kunstgras of met een handig opvang- en drainagesysteem.

Duurzame tip #2: gebruik sterke materialen

Er zijn bepaalde materialen die veel langer meegaan dan andere materialen. Ook bepaalde soorten hout zijn beter geschikt tegen weer en wind dan andere houtsoorten. Laat je daarom goed informeren over welke soort materialen je wil gaan gebruiken in je tuin. Realiseer je ook dat dit effect kan hebben op het type verf wat je wil gaan gebruiken en hoeveel onderhoud je aan je tuin moet doen.

Duurzame tip #3: een kleinere tuin

Je kunt ook ervoor kiezen om je tuin wat kleiner te laten maken. Dit kan door bijvoorbeeld je tuinhuis te vergroten of door te kiezen voor een wat grotere oprit. Als je tuin namelijk kleiner is, heb je te maken met een minder groot oppervlak wat je dient te onderhouden en waarvoor je duurzame bouwmaterialen en tuinmeubelen dient aan te schaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden